İkizler

Abartısız Anne – Bebek Hastane Çantası Nasıl Hazırlanır?

Hamilelik, bazen kolay bazen zorlanarak geçirilen bir süreç ama şimdi büyük bir heyecanla sona doğru yaklaşıyor ve geldik artık anne – bebek hastane çantası hazırlama aşamasına 🙂  Ben kendim için hazırlarken abartısız bir hastane çantası olmasına ekstra özen gösterdim. İkiz gebelik yaşadığım için elbette tekil gebeliğe göre daha çok eşyam vardı ama aklıma gelen ya da etraftan duyduğum her şeyi de doldurmamaya çalıştım. Benim için gayet yeterli oldu, umarım sizin de işinizi görür 🙂

Anne-bebek hastane çantasında neler olmalı?

Anne için hastane çantasında olması gerekenler

  • Anne bebek hastane çantasını hazırlamak için ben kabin boy bir valiz alarak işe başladım. Benim için yeterli oldu ve daha sonrasında kullanabilmek bakımından da işlevsel oldu 🙂
Anne - bebek hastane çantası - Hastane çantası olarak kabin boy valiz
Anne – bebek hastane çantası – Hastane çantası olarak kabin boy valiz
  • 2 tane emzirme için uygun (yani göğüs kısmı düğmeli ya da askı kısmından rahatlıkla açılabilen) gecelik takımı aldım. Benimki Oysho’dandı ve askı kısmından çıtçıtla açılabilen bir modeldi (aşağıdaki resimdeki gecelik), çok memnun kaldım. Düğme açmak belki biraz daha uğraştırıcı olabilir.
Anne - bebek hastane çantası - Oysho - hamile koleksiyonu
Anne – bebek hastane çantası – Oysho – hamile koleksiyonu
  • Sabahlık ya da uzun hırka alınmalı. Benim aldığım geceliklerin kendi sabahlıkları vardı. Biraz üşüyebilirsiniz ya da her zaman gecelikle oturmak istemeyebilirsiniz. O zaman kendinizi daha konforlu hissetmenizi sağlayacaktır 🙂 Ben eve dönerken de gecelikle döndüm, uzun hırkamı üzerime geçirdim, çok rahat oldu 🙂
  • Muhakkak ped hatta mümkünse mesane pedi. Ben Depend marka mesane pedi kullandım. Çünkü doğumdan sonra regl kanamasının 10 katı şiddetinde kanamanız oluyor ve normal ped sizi çok uğraştırabilir. Mesane pedi daha yüksek hacimde sıvıyı tutabildiği için, sürekli değiştirmenize gerek kalmadan daha uzun süre kullanabilmenizi sağlayacaktır.
  • İç çamaşır en az 2-3 tane alınmalı. Zaten çok yer kaplayan bir şey de değil, herhangi bir sızıntı durumunda değiştirmek isteyebilirsiniz.
  • Rahat bir terlik ve birkaç çift çorap. Doğumdan sonra biraz yürümeniz gerekiyor vücudunuz normal fonksiyonlarına dönsün, kan dolaşımınız hızlansın diye. O zaman rahatlıkla ayağınıza geçirebileceğiniz bir terlik mutlaka yanınızda olsun.
  • Göğüs ucu kremi. Ben Lansinoh krem kullandım. Çok şükür ki benim göğüs ucumda emzirmeden kaynaklanan yara olmadı. Dolayısıyla aldığım kremler kullanılmadan kaldı 🙂 Şu anda ablamla birlikte dudak kremi olarak kullanıyoruz. Ve fakat öyle mükemmel bir krem ki bitince büyük ihtimal tekrar alıcam, süper bir dudak balmı 🙂
  • Tarak, deodorant, makyaj malzemesi (ben kullanmadım, hiç aklıma dahi gelmedi 🙂 ama belki kullanmak istersiniz), saç tokası, diş fırçası ve macunu gibi kişisel temizlik ve bakım için ihtiyaçlar, sizin gereksiniminize göre bu liste arttırılabilir ama benim için bunlar yeterli olmuştu.
  • Ve gelelim asıl bombaya, benim emzirme sürecimde hayatımı kurtaran, her gün kullandığım ve çok memnun kaldığım anne – bebek hastane çantasının bence en önemli öğelerinden biri olan göğüs kalkanı 🙂 Bunu kullandığınızda ne kreme, ne göğüs pedine ihtiyacınız kalıyor. Hassas göğüs ucu kalkanın ortasındaki boşluk kısımda duruyor ve hiçbir yere değmediği için tahriş olmuyor. Ayrıca gece ya da bir memeden emzirirken diğer memeden gelen süt de kalkanın içine doluyor böylece hem kıyafetiniz ıslanmıyor hem de sütü temiz bir şekilde kalkanın içinde biriktirmiş oluyorsunuz 🙂 Ben çok severek ve memnun kalarak kullandım. Etrafımdaki herkese de önerdim. Umarım siz de memnun kalırsınız 🙂
Anne - bebek hastane çantası - göğüs kalkanı
Anne – bebek hastane çantası – göğüs kalkanı

Bebekler için hastane çantasında olması gerekenler

  • Hastane çıkışı takımı (bebek başına 1 tane olacak şekilde yeterli, genelde hastanelerde kendi takımlarını giydiriyorlar, sizinki yedek oluyor)
  • Mevsime göre ince ya da kalın olabilecek şekilde bebek battaniyesi (hastane çıkış takımında bazen oluyor ama yoksa bence yine bebek başına 1 tane olabilir)
  • Bebek bezi (aslında hastanede veriyorlar ama belli de olmaz, en küçüğünden 1 paket bence iş görür)
  • Bez mendil (ağız bezi diye de geçiyor, müslin örtüden, yavru kuşların hassas cildini temizlemek için)
  • Emzik (biz kullandık, herkes vermek istemeyebiliyor. Bu da tercihe göre koyulabilir)
  • Ana kucağı (oto koltuğu da denilebilir. Herhangi bir markanın ana kucağı rahat ve konforlu bir şekilde bebeğinizi eve götürmek için yanınızda olursa rahat edersiniz.)

Benim hazırladığım anne – bebek hastane çantası listesinde çok fazla şey yok gördüğünüz gibi ama inanın gayet yeterli, bir kabin boy valize de kolaylıkla sığabilecek malzemeler 🙂 Her şey güzel olacak merak etmeyin, valizinizi keyifle hazırlamanın tadını çıkarın 🙂 Umarım çook kolayy bir doğum olur! Sevgiler..

Araştırma görevlisi, ikiz bebek annesi, araştırmayı, okumayı, dinlemeyi ve galiba en çok da anlatmayı seven bir Dicle'nin, hayatta küçük adımlar atmanızı kolaylaştıracak büyük ipuçlarını öğrenmeye hoşgeldiniz!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir